Vad innebär entreprenad?

Hallå där kära läsare!

Mår ni bra i det vackra vårvädret? Idag har jag varit ute på en lång promenad med min pappa och vi kom in på entreprenad, han hade haft någon entreprenadfirma över hemma hos sig så det var därför vi kom in på det ämnet. Jag ska vara ärlig direkt och säga att jag inte hade en aning om vad det innebär, när man läser ordet eller hör det så kopplar iallafall jag det till något inom byggbranschen. Min pappa som inte är speciellt pedagogisk skulle då ge sig på att förklara det för mig och jag kan säga som så här, att det var snarare än dumförklaring av mig istället för att berätta vad entreprenad innebär. Jag tror vi hade hunnit promenera runt hela Sölvesborg innan jag hade förstått mig på begreppet. Han förklarade att det handlade om ett arbete utfört med en deadline och att det alltid är förbetalt, men för mig låter det som vilket byggarbete som helst. Och om det också bara innebär ett arbete så skulle en rad andra branscher också kunna använda sig av uttrycket, men varför gör de inte det. Jag tycker att det finns för många frågetecken för att hans förklaring verkligen ska stämma och jag tror att det finns någon mer anledningen till varför man använder entreprenad istället för exempelvis byggarbetare. Antagligen finns det många av er där hemma som sitter och får sig ett gott skratt nu på min bekostnad, men jag bjuder på den. Det enda jag vill veta är vad entreprenad betyder och jag har även googlat men blir inte det minsta klok på resultat jag får upp. Jag tror inte att jag någonsin kommer att få veta vad entreprenad betyder och nu har det gått så långt att jag inte orkar bry mig längre. Om det är någon där ute som har en förklaring så får ni gärna hjälp mig.